Det står vi for

Syn af veteranbil &
klassiske amerikanske biler.

Syn af bil

Skal du have synet din veteranbil eller søger du information, om veteranbils syn? Så kig her på siden, hvor du kan læse om reglerne for syn og hvad vi kan hjælpe med.

Klargøring til syn

I Jama har vi flere års erfaring med klargøring af veteranbiler til syn. Typiske områder, som skal laves i forbindelse med syn af veteranbil er:
  • Rust
  • Justering af bremser
  • Montering af sideblinklys og modificering af forreste positionslys
  • Utæt eller støjende udstødning
  • Slidt styretøj
  • Undervogn med mere

Dit værksted for syn af veteranbiler &
klassiske amerikanske biler.

Syn af veteranbil

Reglerne vedrørende syn og registrering af en ældre bil er et ganske misforstået emne. Reglerne forklares i grove træk således: når en bil fylder 30 år KAN den registreres til veteranbrug, dvs. den vil blive indkaldt til syn hvert 8. år og brug af bilen begrænses til “lejlighedsvis kørsel”.
Dog vil bilen indkaldes til syn når den fylder 35 år og derefter vil der være 8 år til næste syn. Når bilen en fylder 35 år reduceres vægtafgiften til ¼ af det førværende, uanset hvordan bilen er registreret.
Hvordan en bil forsikres er individuelt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.
For at understrege behøves du ikke længere syne din bil hvert andet år når du registrerer din bil som veteranbil. Alderen på din bil tæller fra første indregistrering. Er der perioder, hvor der ikke har været plader på din bil trækkes dette altså ikke fra alderen på din bil.

Hvorfor skal veteranbiler ikke synes hvert andet år?

En af de væsentligste årsager til, at din veteranbil, som er 35 år eller ældre skal synes hvert 8 år, er at brugsmønsteret er anderledes end ”almindelige” biler. Veteranbiler benyttes typisk ’kun’ i sommerperioden i en kort periode få gange i løbet af året. Der forekommer derfor mindre slitage på bilen. Veteranbiler står typisk opbevaret i garager eller lagerhaller når sæsonen er færdig.

Indkaldelse til syn af veteranbiler

I perioden 15. november til 15. marts vil din ikke blive indkaldt til syn. Du kan dog i vinterperioden klargøre din veteranbil til syn og oftest få dispensation af dit forsikringsselskab til at køre bilen til og fra reparation. Herved er din bil klar til synstjekket når den bliver indkaldt.

Registrering af veteranbil

Årsagen til, at din veteranregistrerede bil kun skal til syn hvert 8. år er, at den begrænsede brug der pålægges i forbindelse med veteranregistreringen, naturligvis betyder væsentligt mindre slitage på bilen.
Nogle forsikringsselskaber har fastsat en grænse for hvor mange kilmeter bilen må køre om året, mens den er er forsikret som veterankøretøj, det er typisk 5-6000 km pr år.
Desuden kræver de fleste forsikringsselskaber at bilen holder i aflåst garage, hvilket både kan forhindre tyveri og skåner bilen for vind og vejr når den ikke kører.
Når din bil er 30 år, opfylder den kravet om kan få status som veteranbil. Dette ansøger du om i forbindelse med syn af bilen. Når din bil bliver synet, skal du kontakte Motorstyrelsen og Motorstyrelsen påfører tilladelsen ’Veterankørsel’ i DMR (Dansk Motorregister). Som sagt skal næste syn herefter ske når bilen er 35 år.

Vi tager glædeligt imod din veteranbil, undersøger den og kommer altid med et prisoverslag, inden vi går i gang med klargøring/reparation. Herved har du altid styr på dine udgifter ved klargøring af din veteran bil.

Veteranbiler
der har besøgt værkstedet.


  • “Jeg har brugt Jama Auto- & Pladeværksted til både min almindelige bil (Golf 7) og til en gammel Amerikansk Corvette c3 fra 1973. Begge biler er lavet efter ønske og til aftalt tid. Jeg kan varmt anbefale Jama!”

Mangler du en kompetent veteranbilsekspert?
Vi sidder klar til at hjælpe!