Østjysk kvalitetsværksted

Syn af veteran bil

Kvalitetsarbejde

Højt serviceniveau

+10 års erfaring

Syn af veteranbil

Skal du have synet din veteranbil eller søger du information, om veteranbils syn? Så kig her på siden, hvor du kan læse om reglerne for syn og hvad vi kan hjælpe med.

Udvalgte bilmærker vi servicerer

Dit værksted for syn af veteranbiler

Syn af veteranbil

Er du en af de heldige, som ejer en bil, der er mere end 30 år gammel? Hvis ja, så behøves du ikke længere syne din bil hvert andet år. Du kan registrere din bil som veteranbil, herefter skal bilen synes når den er 35 år gammel, og herefter igen skal bilen synes hvert 8 år. Alderen på din bil tæller fra første indregistrering. Er der perioder, hvor der ikke har været plader på din bil trækkes dette altså ikke fra alderen på din bil.

 

Hvorfor skal veteranbiler ikke synes hvert andet år?

En af de væsentligste årsager til, at din veteranbil, som er 35 år eller ældre skal synes hvert 8 år, er at brugsmønsteret er anderledes end ”almindelige” biler. Veteranbiler benyttes typisk ’kun’ i sommerperioden i en kort periode få gange i løbet af året. Der forekommer derfor mindre slitage på bilen. Veteranbiler står typisk opbevaret i garager eller lagerhaller når sæsonen er færdig.

 

Registrering af veteranbil

Når din bil er 30 år, opfylder den kravet om kan få status som veteranbil. Dette ansøger du om i forbindelse med syn af bilen. Når din bil bliver synet, skal du kontakte Motorstyrelsen og Motorstyrelsen påfører tilladelsen ’Veterankørsel’ i DMR (Dansk Motorregister). Som sagt skal næste syn herefter ske når bilen er 35 år.

Indkaldelse til syn af veteranbiler

I perioden 15. november til 15. marts vil din ikke blive indkaldt til syn, det sker derimod i perioden mellem. Du kan dog i vinterperioden klargøre din veteranbil til syn. Herved er din bil klar til synstjekket når den bliver indkaldt.

 

Klargøring til syn

I Jama har vi flere års erfaring med klargøring af veteranbiler til syn. Typiske områder som skal laves i forbindelse med syn af din veteranbil:

  • Rust
  • Justering af bremser
  • Blinklys/positionslys
  • Støj fra udstydning
  • Styretøj
  • Undervogn
  • med mere

Vi tager glædeligt mod din bil, undersøger den og kommer med et tilbud, inden vi går i gang med klargøring/reparation. Herved har du altid styr på dine udgifter ved klargøring af din veteran bil.

Kontak os i dag, for et uforpligtende tilbud

kontakt os i dag, for et uforpligtende tilbud

kontakt